Zal het werken op mijn huids- of haarkleur?

  • Chiara Musone
  • 15 Mar 2022

Laserontharing FAQ

Delen:

Er zijn verschillende soorten lasers beschikbaar voor haarvermindering, maar de keuze voor een ideale laser voor de etnische huid heeft zijn eigen beperkingen. De keuze van de juiste laser voor het juiste huidtype is erg belangrijk. Voordat je met de laserbehandelingen begint, is het belangrijk om het huidtype, de fluentie, de pulsduur en de te gebruiken type laser te beoordelen.

De diodelaser (LightSheer) is het meest effectieve laser ter wereld. Het bestrijkt grote gebieden en heeft een hoge herhalingsfrequentie waardoor een stevige behandeling van grote lichaamsdelen mogelijk is. Diode Lasers zijn solid-state laser apparaten die de afgelopen jaren zeer goed zijn ontvangen vanwege hun betrouwbaarheid en hun vermogen om nog dieper in de huid door te dringen. Er werd een vergelijkende studie gedaan van verschillende type lasers en er werd gezien dat de beste resultaten werden verkregen met diodelaser, in sommige gevallen gevolgd door alexandriet laser. Diode laser apparaten maken ook gebruik van geavanceerde koelapparatuur, waardoor de veiligheid van onze patiënten wordt verhoogd. Het meest populaire diode laser apparaat wereldwijd is de LightSheer geproduceerd door Lumenis. Dit is een 810 nm diodelaser met pulsbreedtes die variëren van 5 tot 400 milliseconden, waardoor donkere huidtypes kunnen worden behandeld. 


Conclusie: Mensen met huidtype 1, 2, 3, 4 en 5 komen in aanmerking voor onze veilige, doeltreffende behandelingen. Huidtypes 6 vergen speciale instellingen in hun pulsduur, wat traditionele lasers niet aankunnen.

Recente artikelen

Op welke leeftijd mag ik starten met laserontharing?
Omgaan met groepsdruk hoort bij de tienerjaren. Of je nu een jong meisje bent met...

Wat zijn de nadelen van scheren?
Scheren is de meest gekende manier om haren te verwijderen. Met scheren gebruik je...

5 mythes over permanente ontharing ontkracht
Het is niet goedkoop, het is heel pijnlijk, bepaalde huidtypes kunnen niet behandeld...

© 2024 - Cosmetique Totale • BTW BE 0781.388.250